A BBTE 449 államilag támogatott helyet tart még fenn alapképzésen

A szeptemberi felvételire 449 tandíjmentes és több mint 5500 tandíjas helyet hirdet meg alapképzésen a Babeș–Bolyai Tudományegyetem mindazok számára, akik nappali tagozaton szeretnék folytatni tanulmányaikat.

A BBTE közleményében az áll, azok a középiskolát végzett diákok, akik sikeresen érettségiztek, a távoktatáson meghirdetett több mint 1600 hely közül is választhatnak. A roma nemzetiségű jelentkezők számára meghirdetett 60 tandíjmentes helyből mindössze 17 telt be a nyári felvételi során. A Moldovai Köztársaságból érkező jelentkezők számára is maradt még 5 tandíjmentes hely.

A legtöbb tandíjmentes helyet alapképzésen a következő karokon hirdették meg: Környezettudományi és Környezetmérnöki Kar (52 hely), Történelem és Filozófia Kar (43 hely), Szociológia és Szociálismunkás-képző Kar (35 hely).

A magiszteri képzésen meghirdetett programokra a 2016. szeptemberi felvételi keretében 845 tandíjmentes és több mint 2000 tandíjas helyre lehet még jelentkezni. A Jogtudományi Karon, a Bölcsészettudományi Karon és részben a Színház és Televízió Karon csak ősszel szerveznek felvételit a magiszteri programokra.

A  Babeș–Bolyai Tudományegyetem  által meghirdetett őszi felvételire a 2016. szeptember 7. és 18. közötti időszakban kerül sor. A jelentkezők beiratkozásáról, a felvételi vizsgák időpontjáról, az eredmények kifüggesztéséről, a fellebbezések benyújtásáról, valamint a helyek visszaigazolásának időpontjáról az egyes karok honlapján is lehet tájékozódni. A felvételivel kapcsolatos további információkat ezen az oldalon, valamint a karok honlapján lehet megtalálni.

Kapcsolódók

Kimaradt?