Foci a dombok mögött: segíthetünk, hogy Balázs eljusson az edzésekre

Összesen ezer lejt szeretnének összegyűjteni a Maros megyei faluban élő fiúnak, aki anyagi okokból nem jut el a szomszédos faluban tartott fociedzésekre.

A sprijina.ro-n indított adománygyűjtés célja, hogy Balázs utazsi költségét és felszerelését fedezni lehessen. A szeptember és június között tartó edzések helyszíne lakóhelyétől kilenc kilométerre van, de ami sokaknak rövid útnak tűnik, az a fiúnak elérhetetlen távolság. Ingázása fedezéséhez 700 lejre, az edzéshez szükséges felszerelések megvásárlásához legtöbb 300 lejre lenne szükség.

Mint azt az adománygyűjtés kezdeményezői írják, Balázs negyedik osztályos, és nagyon szeret focizni, barátaival a szabadban szaladgálni. A támogatás azt célozza meg, hogy eljuthasson a heti két alkalommal megtartott fociedzésre, ami motiválhatná, közösséget teremthetne számára.

Balázsról, és a faluról, az iskoláról korábban is írtunk. Interjúnkban az ott egy évig dolgozó pedagógus így írta le a fiút: „Nagyon szeret focizni, barátságos, jólelkű gyerek, és amikor filmvetítéseket szerveztünk a kollégámmal, ő is gyakran eljött, de nem volt pénze teát venni sem – ilyenkor kisegítettük őt. Fontos volt, hogy senki ne érezze magát kirekesztve, senkit ne hagyjunk magunk után. Az évzárón két csokor virággal jött oda hozzánk úgy, hogy otthon senki nem kérte erre.”

FRISSÍTÉS: A célul kitűzött összeg egyetlen nap alatt összegyűlt, de az ezer lejt is meghaladták: péntel reggel már közel 1800 lejjel segítették a fiút.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?