Kötelező próbavizsgák a diákoknak februárban

Februárban kötelező próbavizsgákon kell részt venniük a nyolcadikos, tizenkettedikes és tizenharmadikos diákoknak – tájékoztatott a háromszéki tanfelügyelőség. Az erről szóló értesítést elküldték az összes Kovászna megyei tanintézménynek.

A tanfelügyelőség honlapján megjelent közlemény szerint a próbaérettségi-vizsgákat február 6-a és 8-a között szervezik román és magyar nyelvből, illetve matematikából és történelemből. A nyolcadikosok számára a próba-képességvizsgákra február 12-én és 13-án kerül sor, amikor román nyelvből és matematikából kell felmérőket írniuk.examen

A próbavizsgák tételeit a háromszéki tanfelügyelőség állítja össze, majd e-mail-en küldik el minden tanintézménynek. A kötelező próbavizsgák célja, hogy valamennyi diák esetében idejében kiderüljön, milyen tantárgyból vannak hiányosságai, és a következő időszakban fel tudjon készülni. A vizsgák során az érettségihez és képességvizsgához hasonló körülményeket teremtettek, hogy az érintettek megtapasztalhassák, mi vár rájuk a nyáron.

Mint arról beszámoltunk, az elmúlt esztendőben katasztrofálisan gyenge eredmények születtek a vizsgákon. Tavaly a nyolcadikos tanulók alig 45 százaléka kapott ötösnél nagyobb jegyet matematikából, román nyelvből az átmenési arány 60 százalék alatt volt. A tavaly nyári érettségin a végzősök 34 százaléka szerzett diplomát, az őszi pótérettségin pedig csak 19 százalékuk szerzett átmenő jegyet.

Kimaradt?