Vasárnap Nagyváradon vonulnak a virágkocsik

Idén is láthatják a Szent Koronát ábrázoló virágkocsit a nagyváradiak: vasárnap a Szent István-napon Debrecenben felvonuló 16 kocsi közül hét vonul végig Bihar megye székhelyén.

A felvonulás a tervezettnél korábban, 13 órakor indul majd megszokott helyéről, a Dacia sugárút végétől az úgynevezett zig-zag tömbházaktól, és a Petőfi park érintésével a Szatroveszky (Magheru) sugárúton haladva a Nagyvásártér (December 1. park) mellett haladnak városközpont felé. A menet a Kossuth (Independenţei) utcán át érkezik a Szent László (Unirii) térre, ahol kocsikat 19.30 óráig bárki megnézheti. A főtéren a menet résztvevői is fellépnek majd a Nyitott kapu Európára elnevezésű, 11. éve megrendezett ünnepségen.

Nagyváradon a Szent Korona és a testvérvárosok, Várad és Debrecen közös kompozíciója mellett a Gulyás Tüzép Kft., az Avalon Park, a Hajdu Zrt., a FÓRUM Debrecen Bevásárlóközpont és a „Smile Palacsint” virágkocsiját láthatják majd. A hét kocsi mellett több mint hatszáz fellépő lesz a menetben, néptáncosokat, menettáncosokat, hip-hoposokat, íjászokat láthatnak, érkeznek felvonulók Magyarországról és Szerbiából is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?