Más írhatta a polgármester fiának kisérettségi dolgozatát

Más írhatta a Suceava megyei polgármester fiának kisérettségi dolgozatát - legalábbis erre utalnak azok a bizonyítékok, amelyeket az ügyészség gyűjtött be. A vádhatóság elküldte a vizsgálat eredményeit a tanügyminisztériumnak, a döntés a tárca kezében van.

Mint arról már beszámoltunk, a korrupcióellenes ügyészséghez (DNA) fordultak Suceava megyében egy kisérettségicsalás-ügyben. Az érintett Salcea város polgármesterének fia, aki tízest írt román nyelv és irodalomból a képességvizsgán, holott az általános iskolában végig közepes minősítéseket kapott ebből a tárgyból.

A feljelentést a megyei tanfelügyelőségnek címezték, innen került a tanügyminisztériumhoz. A szaktárca arra kérte a megyei vizsgáztató bizottságot, illetve a Botoşani megyei javítóbizottságot, hogy vizsgálják ki az ügyet. Ezt követően került az eset a Botoşani-i ügyészséghez, amely a Suceava megyei vádhatóság hatáskörébe utalta az ügyet.

A tanügyminisztérium szóvivője, Mirabela Amarandei korábban elmondta, amennyiben bebizonyosodik a csalás gyanúja, a dolgozatot 1-re minősítik le. Ha erre sor kerül, a polgármester fia elveszíti a középiskolai felvételin elnyert helyét is.

A polgármester fiát egy tanára panaszolta be, akiknek feltűnt, hogy a közepesen teljesítő tanuló színjelest kapott román nyelv és irodalomból a képességvizsgán. A diák matematikából 8,25-öt írt.

A DNA jelenleg azt vizsgálja, hogyan történhetett a csalás, hiszen a vizsga alatt rögzített videofelvételek eltűntek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?