Marosvásárhelyiek Világtalálkozója: új helyszínen új program

Augusztus 27-én a Marosvásárhelyért Egyesület negyedik alkalommal szervezi meg a Vásárhelyi Forgatag részeként a Marosvásárhelyiek Világtalálkozóját, amelyet új helyszínen, és változatos programmal ajánlanak a szervezők mindenkinek, aki itt él a városban, vagy innen származott el a világ más tájaira, illetve valamiért kötődik ehhez a városhoz.

Annak ellenére, hogy a Facebookon kisebb hadjárat indult a Vásárhelyi Forgatag és annak szervezői ellen, készül a program, augusztus 24. és 28. között már negyedik allkalommal kerül sor a rendezvényre. Annak egyik fontos programpontja a Marosvásárhelyiek Világtalállkozója augusztus 27-én, amelynek az idén az egyik helyszíne a Művészeti Gimnázium udavara lesz. Ott az érkezőket a piknikezés elmaradhatatlan kellékeivel és falatjaival várják, illetve színvonalas szórakozási lehetőségekkel.

Ahogy Kirsch Attila fő szervező elmondta, a közönség a helyi színművészek táncos-zenés-komédiás produkciójára számíthat, valamint a Virtuózok tehetségkutatón Vásárhelyt képviselő Jakab Roland és más művészetis tehetségek fellépésére. „Az eseményen a közönség soraiból olyan jelentkezőket várunk, akik tipikus vásárhelyi személyiségeket, eseményeket elevenítenek meg: várjuk a cementlapok hírességeit, Jóckát, a virágárust, a ritzi mulatozókat, a Súrlott Grádics törzsvendégeit” – hívja fel a figyelmet a szervező. A nagydíjról a közönség, helyszíni szavazással dönt majd.

A gálaest az idén sem marad el, mint a világtalálkozó fénypontja, amelynek ez alkalommal is a Kultúrpalota nagyterme ad helyet. A szervezők  színvonalas, műfajokban gazdag előadást ígérnek, amelyben helyet kap a könnyű- és népzene, vásárhelyi versek hagyományosan és újrafogalmazva, illetve fellépnek többek közt a közismert Domahidi-nővérek is, valamint az András Lóránt Társulat kortárs táncprodukcióval. A műsorvezetők idén is Nagy István és felesége, Fodor Piroska színművészek lesznek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?