A DNA „javítja” a polgármester fiának dolgozatát

A korrupcióellenes ügyészséghez (DNA) fordultak Suceava megyében egy kisérettségicsalás-ügyben. Az érintett Salcea város polgármesterének fia, aki tízest írt román nyelv és irodalomból a képességvizsgán, holott az általános iskolában végig közepes minősítéseket kapott ebből a tárgyból.

A feljelentést a megyei tanfelügyelőségnek címezték, innen került a tanügyminisztériumhoz. A szaktárca arra kérte a megyei vizsgáztató bizottságot, illetve a Botoşani megyei javítóbizottságot, hogy vizsgálják ki az ügyet. Ezt követően került az eset a Botoşani-i ügyészséghez, amely a Suceava megyei vádhatóság hatáskörébe utalta az ügyet.

A tanügyminisztérium szóvivője, Mirabela Amarandei elmondta, amennyiben bebizonyosodik a csalás gyanúja, a dolgozatot 1-re minősítik le.

Meg nem erősített információk szerint a polgármester fiát, Ilie Lungut néhány szülő panaszolta be, akiknek feltűnt, hogy a közepesen teljesítő tanuló színjelest kapott román nyelv és irodalomból a képességvizsgán. Ilie Lungu matematikából 8,25-öt írt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?