Mutatjuk, meddig iratkozhatsz be a magyar tagozatos egyetemekre

A legtöbb olyan egyetemen, ahol magyar nyelven is nyújtanak képzést, még javában zajlanak a beiratkozások a felvételire. 

A Babeș-Bolyai Tudományegyetem néhány karán már csütörtökön lezárul ez a szakasz. Ilyen kar például a matematika és informatika, a kémia és vegyészmérnöki, a pszichológia és neveléstudomány, a közgazdaság és gazdálkodástudományi, az európai tanulmányok, a színház és televízió kar.

A bölcsésztudományi, a testnevelési és sport karon szerdán volt az utolsó beiratkozási nap. Hogy a többi karon meddig lehet még beiratkozni, illetve hogy mikor lesznek a felvételi vizsgák, itt böngészhető.

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári, csíkszeredai karán hétfőn startoltak a beiratkozások, és július 25-27-ig tartanak.

A marosvásárhelyi karon a beiratkozások a különböző szakokon 18-23. közötti időszakban zajlanak.

A Partiumi Keresztény Egyetemen a beiratkozások már szerdán lezárultak, ám a Bölcsésztudományi és a Közgazdaságtudományi kar meghosszabbította az időpontot július 25-ig.

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen péntekig lehet beiratkozni, az újdonság az, hogy ezt online is meg lehet tenni. Bővebb információk itt. Arról, hogy a magyar helyekre hogyan zajlik július 25-én a felvételi, itt tájékozódhat

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen július 23-ig tartanak a beiratkozások. Az, hogy mennyi a beiratkozási díj, milyen szakokon lehet magyarul tanulni, és körülbelül mire számíthatnak a diákok a felvételi vizsgán, itt böngészhető.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?