Korábban megkezdődhet a Szülőföldön magyarul támogatás kifizetése

Várhatóan augusztustól, de legrosszabb esetben is szeptembertől elkezdődik a Szülőföldön magyarul program keretében a nyertes pályázók kiértesítése és kifizetése - tájékoztat a Vásárhelyi Hírlap.

Kovács-Ferenczi Noémi programkoordinátor a lapnak elmondta, egyelőre még nincs a kifizetésre vonatkozó pontos dátum, de mihelyt lesz, közölni fogják a program hivatalos oldalán

Kovács-Ferenczi Noémi kifejtette, idén 152 002-en igényelték a nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatást. Ebből a 150 437 személynek (98,9 százalék) jóváhagyták a támogatási kérelmét, 1565-nek (1,1 százalék) viszont elutasították. Azok az igénylők, akik idén nem jogosultak a támogatásra, olyan pályázatot adtak le, amelyből hiányzott a szükséges iratok egy része, vagy elavult iratokat használtak fel a kérvényezés során. Ezek mellett olyan is előfordulhatott, hogy a pályázó diáknak sok hiányzása volt – tájékoztatott.

Az Erdélyben élő érvényes pályázattal rendelkezők részére 2 milliárd 264 millió forintot különített el a magyar kormány. Ezt a nevelési, oktatási, valamint tankönyv és taneszköz-támogatásra szánt összeget 148 836 tanuló és óvodás kapja meg, amelynek értéke személyenként 17 200 forintnak megfelelő lej. Ugyancsak ebből az összegből kap 1601 egyetemista is egyenként 2800 forintnak megfelelő lejt. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?