Óvatosságra intette hétfőn a rendőrség a romániai pokémonozókat

Megjelent a Pokémon Go telefonos játék Romániában is, a hazai rendőrség pedig – tanulva más roszágok felkészületlenségéből – óvatosságra intette a hazai játékosokat.

Az intézmény Facebook-oldalán figyelmeztetett arra, hogy a játékosok megtalálhatják a Pokémonokat a közlekedési szabályok betartása mellett is, vigyázva saját és mások biztonságára.

A rendőrség oldalán kommentelők rögtön beszálltak a mókábna: volt aki szerint remek fedősztori lehet a betörőknek, hogy csak értékes pokémonokra vadásztak a lakásban, más a legértékesebb pokémonját kínálná fel a rendőröknek, ha megállítanák az utcán.

A Pokémon Go egy kiterjesztett valóságra építő telefonos játék, amelyben a közismert sorozatban szereplő figurákat kell összegyűjteni valóságos földrajzi helyszíneken. A környzetünkben fellelt pokémonokra pokélabdákat kell dobnunk, hogy így ejtsük csapdába őket. Elkalandozott játékosok az elmúlt napokban számos balesetet okoztak, világszerte érkeznek hírek, a hatóságok pedig igyekeznek figyelmeztetni az embereket a figyelmetlen kalandozások veszélyeire.

Az Egyesült Államokban volt aki az út közepén hagyta az autóját, hogy pokémont vadásszon, más fának ütközött, vagy az óceánba hajtott egy szikláról. Új-Zélandon egy férfi otthagyta a munkahelyét a teljes játékélményért.

Kapcsolódók

Kimaradt?