E.Colival fertőzött tejet árult egy titokzatos háromszéki „vastehén”

E. Coli baktériummal fertőzött tejet találtak az egyik háromszéki városban felállított tejautomatában. A hatóságok nem pontosították, hogy melyik városról van szó.

A Kovászna megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság zárolta a fertőzött tejautomatát és megtiltották az azt működtető farmnak, hogy nyers tejet árusítson, amíg be nem bizonyosodik, hogy állatai egészségesek a fejés és tejszállítás higiénikus körülmények között zajlik és a tejautomatái biztonságosan működhetnek.

A háromszéki városokban több gazda is működtet tejautomatákat, viszont a Kovászna megyei élelmiszerbiztonsági igazgatóság az éppen zajló vizsgálat biztonságára hivatkozva nem közölte sem azt, hogy az E. Coli fertőzés melyik városban történt, sem azt, hogy melyik tejautomatát találták fertőzöttnek.

A lakosság megnyugtatására annyit közöltek, hogy megtettek minden óvintézkedést a fertőzés elkerülésére, ugyanakkor azt tanácsolják a tejautomatákból vásárlóknak, hogy fogyasztás előtt forralják legalább tíz percig a nyers tejet. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?