Új igazgatója van a sepsiszentgyörgyi köztisztasági vállalatnak

A legnagyobb háromszéki köztisztasági vállalatot 20 évig vezető Tóth-Birtan Csaba alpolgármester lett Sepsiszentgyörgyön, helyébe így új vezérigazgató került.

A Tega Rt 1996-ban alapította a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, és az elmúlt 20 évben Tóth-Birtan Csaba látta el a legnagyobb háromszéki hulladékgazdálkodási közszolgáltatást végző vállalat vezérigazgatói tisztségét.

Miután Tóth-Birtan Csabát a múlt hónapi önkormányzati választások következtében Sepsiszentgyörgy alpolgármesterévé választották, így új vezetőt kellett kinevezni a köztisztasági vállalat élére. Az önkormányzat alárendeltségébe tartozó Tega Rt. vezetőtanácsa július 1-től Máthé László operációs igazgatóhelyettest nevezte ki a köztisztasági vállalat vezetőjének. Máthé László 1998-tól a Tega Rt. munkatársa,  2009-től pedig a köztisztasági részleg vezetője. Ezalatt szerzett tapasztalatai alapján esett rá a választás, indokolta döntését az igazgatótanács.

A Tega Rt. Sepsiszentgyörgyön közterületek takarításával, háztartási hulladékok szállításával és lerakásával, valamint piacok, panzió és kutyamenhely működtetésével foglalkozik. Ugyanakkor az önkormányzatok által létrehozott Öko-Sepsi Egyesület megbízásából Kovászna megye 38 településén végzi a szemétszállítási tevékenységet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?