Hóátfúvások miatt több főút járhatatlan az országban

Több főútvonalon szünetelt a közlekedés péntek délelőtt az ország keleti részén a hófúvások miatt - közölte a Mediafax hírügynökség. Vrancea, Vaslui és Galac megyében hét főút volt lezárva, mivel a hetven kilométer per órás széllökések helyenként másfél méteres hótorlaszokat hordtak az úttestre.

A Bukaresttől keletre fekvő síkságon és a Duna torkolatának térségében 106 település maradt áram nélkül. Brăila megyében félezer falusi diák számára már csütörtökön megkezdődött a vakáció, mert nem tudtak eljutni az iskolába.viscol

Az országban a hét eleje óta gondot okoz a havazás és hófúvás az északkeleti, bukovinai országrészben is, ahol még mindig több mint tízezer ember van elzárva – immár negyedik napja – a külvilágtól.

Az Adevărul című lap szerint a Vaslui megyei Berezeniben péntek hajnalban meghalt egy háromhetes csecsemő, mivel az érte küldött mentőautó a háztól három kilométernyire elakadt a hóban. Egy rendőr és egy orvos később egy lánctalpas járművel jutott el a helyszínre, de már nem tudtak rajta segíteni. Feltételezésük szerint a hideg okozta a gyerek halálát, mivel a lakást éjszaka nem fűtötték.

Kimaradt?