Felkarolják a szakoktatást Csíkszeredában

Együttműködési egyezményt írt alá a csíkszeredai Székely Károly Szakközépiskolában a Hargita megyei szakoktatás fellendítése érdekében hétfőn Borboly Csaba megyeelnök, Barabás Csaba, a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének igazgatója, Füleki Zoltán, Csíkszereda alpolgármestere, Tankó István iskolaigazgató, Görbe Péter főtanfelügyelő, valamint Holló Csaba, a Csíki Vállalkozók Egyesületének képviselője.

A beszélgetésen elhangzott, hogy a térség vállalkozásainak nagy része évek óta szakemberhiánnyal küszködik. A minőségi szakemberhiány miatt a vállalkozók nem tudják teljesíteni a piaci elvárásokat, ugyanakkor a tömeges elvándorlás is súlyosbítja a helyzetet.

Az együttműködési egyezmény támogatni kívánja azokat a fiatalokat, akik a szakoktatás mellett döntenek, illetve abban is segítenének a felek, hogy a diákok az iskola elvégzése után minél hamarabb el tudjanak helyezkedni szakmájukban.

A Székely Károly Szakközépiskola csíki vállalkozások segítségével már évek óta segíti a szakoktatásban részt vevő diákok gyakorlati oktatását. Többen közülük az iskola elvégzése után állásajánlatot kapnak a cégektől. Ősztől villanyszerelő, autószerelő, lakatos, valamint karosszérialakatos szakot indítanak a Székely Károly Szakközépiskolában.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?