Soós Zoltán: Marosvásárhelynek is parkolóházakra van szüksége

Polgármesterként sürgetni fogja akár több belvárosi parkolóház megépítését Marosvásárhelyen – jelentette be Soós Zoltán független jelölt.

Túlzsúfolt közúti forgalom, parkolások miatt leszűkült úttestek jellemzik most Marosvásárhelyt. „A parkolási problémák megoldásához a városközpontban és a lakónegyedekben is emeletes parkolóházakat kellene építeni, az utakat ugyanis nem lehet szélesíteni, és a zöldövezeteket nem szabad feláldozni. Polgármesterként sürgetni fogom akár több belvárosi parkolóház megépítését. Erre a célra a városközpontban három lehetőség is van. Az egyik a Mures Mall bevásárlóközpont melletti üres terület lehetne, ahol egy többszintes parkolóházat kellene építeni. A Park Szálló mögötti telekre egy kisebb, két szintes parkolót lehet létrehozni, továbbá a Nemzeti Színház mögötti terület is alkalmas erre” − nyilatkozta Soós Zoltán független polgármesterjelölt. 

Soós Zoltán azt is elmondta, mielőbb meg kell oldani a Maros Megyei Sürgősségi Kórház melletti parkolóház kérdését. A kórház mellett egy több szintes parkolóházat kell építeni, amelyben legkevesebb 600 járműnek kell helyet biztosítani. Ezt a város közösen a megyei önkormányzattal kell megépítse. A Tudor lakónegyedben és a Kövesdombon, mivel már nincsenek szabadon beépíthető telkek parkolóházak létrehozására, ezért a polgármesteri hivatal felvásárolhatna pár lebontható épületet, garázst, és ezek helyére építkezhetnének.

„A városi parkolások problémáját csak úgy oldhatjuk meg, ha okosan gazdálkodunk a rendelkezésünkre álló területekkel, ezért ezentúl az új tömbházak, irodaházak építését is csak azzal a feltétellel szabad engedélyezni, ha földalatti parkolót is belefoglalnak a tervekbe.” − jelentette ki Soós Zoltán.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?