Korszerű, digitális eszközökkel oktatnak a Székely Mikó Kollégiumban

Erdélyben elsőként a sepsiszentgyörgyi tanintézetben vezették be a mozaWeb nevű online oktatási platformot, amely lehetőséget teremt a diákoknak az otthoni tanuláshoz, míg a pedagógusoknak a tanórákra való felkészüléshez.

Kondor Ágota projektfelelős szerint a sepsiszentgyörgyi önkormányzat és a magyar kormány támogatásával vásárolták meg a médiatárt és a laboratóriumokba okostáblákat szereltek fel, de a 230.000 lejes támogatásból több mint 3800 digitális és papír könyvet vásároltak. Kondor Ágota szerint a korszerű, digitális rendszert használó diákok azonosító jelszót kapnak, amely révén otthonról is elérhetik a programot. Hozzátette, hogy a tanulóknak nagy a „vizuális éhségük”, ezért ezen az online platformon keresztül könnyen elérhetőek, de a tananyagot papír alapú tankönyvek formájában is megkapják.

A Székely Mikó Alapítvány titkára, Keresztes László rámutatott, hogy a nagynevű sepsiszentgyörgyi tanintézmény 1850-ben az országban elsők között vezette be a palatáblát, majd a kilencvenes években elsők között rendeztek be számítógépes tantermet, most pedig úttörőként indították el a mozaWeb online oktatási platformot.

Erre a korszerű oktatási rendszerre a székelyföldi informatikai klaszter szakemberei hívták fel a figyelmet, és a sepsiszentgyörgyi önkormányzat pénzzel támogatta a projektet, mondta a keddi átadón Antal Árpád. A polgármester abban bízik, hogy néhány éven belül minden sepsiszentgyörgyi iskolába bevezetik a digitális oktatási eszközt. 

Kimaradt?