Máltai Szeretetszolgálat: 25 éve a rászorulókért

Háromszéken szerdán, egész napos szociális jellegű rendezvénnyel ünneplik a Romániai Máltai Szeretetszolgálat 25 éves évfordulóját.

Székely Róbert, a civil szervezet sepsiszentgyörgyi programfelelőse szerint több mint 60 önkéntesük révén szerdán 11 órától a romák által lakott Őrkő negyedben 250 adag túrós puliszkát osztanak ki.

A Máltai Szeretetszolgálat Diószegi László pékmester jóvoltából ugyancsak szerdán 12 órától a mikóújfalusi általános iskolában 150 darab kenyeret adnak át a gyerekeknek, majd Sepsiszentgyörgyön folytatják a tevékenységüket. Székely Róbert szerint a negyed évszázados évforduló alkalmából önkénteseik meglátogatják a sepsiszentgyörgyi Zathurecky Berta öregotthont, ahol mintegy negyven idős embert ajándékoznak meg édességgel.

A délután folyamán a máltaiak a sepsiszentgyörgyi Erzsébet parkban lévő Gróf Mikó Imre szobor melletti területre költöznek, ahol az elsősegély nyújtásra szakosodott csoportjuk 14 órától megmérik a járókelők vérnyomását és vércukorszintjét, miközben mások meglátogatják a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház bent fekvő, egyedülálló betegeit. Székely Róbert szerint az egész napos szociális jellegű rendezvényük során a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei olyan személyek segítségére sietnek, akiknek nincsenek látogatóik és alapvető tisztálkodási csomagra is szükségük lehet.

A 25 évnyi tevékenységet ünneplő, sepsiszentgyörgyi rendezvényt közös Szentmise zárja, amikor a civil szervezet dolgozói és a város hajléktalanjai újra együtt adnak hálát az Úr színe előtt.  Ennek az eseménynek a sepsiszentgyörgyi Máltai Szeretetszolgálat székhelye ad otthont, a Horgász utca 34B szám alatt. A hálaadást követően az önkéntesek vacsorával és rövid gyermekműsorral örvendeztetik meg a hajléktalanokat, ezzel is eleget tesznek a szervezeti mottónak, amely a” Hit védelme és a rászorulók felkarolása.”

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?