Megsétáltatták a vesztes sárkány fejét a Szent György Napokon

Román és magyar fiatalok az előző évekhez hasonlóan felkapták a csatában elhullt sárkány fejét, és körbevitték a városban, pénteken délben a Szent György Napokon.

A városnapok már a múlt hétvégén megkezdődtek ugyan, ám igazából pénteken válnak látványossá, ilyenkor lendül fel a látogatottság, a vásárt ekkor nyitják meg. Miután a szervezők az előző évben sem tartották meg a hagyományos felvonulást, a szentgyörgyi ifjak vették kezükbe az ügyet.

A séta nyugalmát rendőrök biztosították, akik a sárkány drukkereit és haragosait terelték el a hosszú menet elől. A városháza melletti udvarból induló fiatalok körbesétáltak a Székely Mikó Kollégium előtt, végighaladtak a vásáron, majd a „Süsü” szobránál visszakanyarodtak főhadiszállásukra.

A sárkányt eredetileg falándzsákra tűzve vitték, de halálában is bosszút állt, és azokból kifordulva már az ifjúság tenyerén hordoztatta magát, míg vissza nem tért a kiindulópontjára. Az ifjúsági udvarban a fiatalok együtt fotózkodtak Szent György halálos ellenségével.

Kapcsolódók

Kimaradt?