Szolnoki orvosok mérik fel a Csíkszentimre lakosságának egészségi állapotát

Öt szakorvosból és tíz szakápolóból álló szolnoki orvoscsoport méri fel a hét folyamán a székelyföldi Csíkszentimre lakosságának egészségi állapotát - közölte a Székelyhon.

A jelentkező helybélieknek egy általános laboratóriumi vizsgálatot követően megmérik a testsúlyát, a vérnyomását, és az eredmények alapján szakorvoshoz irányítják őket. A helyi napköziotthonban bőrgyógyász, neurológus, gyógytornász és fogorvos fogadja a hozzá irányítottakat. A művelődési házban szív- és érrendszeri, EKG-s kardiológiai vizsgálatokat végeznek, ott fogadja továbbá a fiatalokat a gyermekgyógyász, illetve keddtől a szemészeti rendelés is ott zajlik.

Lőrincz Ambrus kardiológus főorvos és Lehoczky Ildikó főasszisztens a szolnoki szakembercsoport nevében elmondta, hogy elsősorban iránymutatással tudnak segíteni. Köszöntőjük végén átadtak egy vérnyomásmérő- és egy EKG-készüléket a helyi háziorvosnak, de kötszert és fertőtlenítőszereket, a gyermekeknek pedig vitaminokat és müzliszeleteket is hoztak.

Tar Gyöngyi, a Hargita megyei tisztiorvosi szolgálat vezetője rámutatott: a szűrés akkor kap értelmet, ha van folytatása is, és az észlelt gondokkal az érintettek orvoshoz fordulnak, kezelésen vesznek részt.

Kapcsolódók

Kimaradt?