Találkozót kért Kolozsvár polgármesterétől a Musai-Muszáj

A Musai-Muszáj mozgalom nevében Polacsek Péter, Felvinți Maria Georgeta és Bethlendi András találkozót kért a város vezetőjétől, Emil Boctól - tájékoztat a Musai-Muszáj közleményében.

A találkozó során a mozgalom képviselői a kolozsvári többnyelvű helységnévtáblák ügyéről, a kolozsvári multikulturalizmusról, interkulturalizmusról és a többnyelvűség jelenlegi helyzetéről szeretnének az elöljáróval egyeztetni.

"Emil Boc polgármester úr március 15-i ünnepi beszédében a többnyelvű helységnévtáblákat számonkérő, protestáló személyre reagálva kijelentette, hogy bárhol és bármikor hajlandó megbeszélni a problémát: „putem să avem un dialog oriunde şi oricând şi nu îl voi refuza niciodată…”. Annak ellenére, hogy ez nem mindig volt így – ugyanis Emil Boc polgármester úr egy évvel ezelőtt (2015. február 26.) nem jelent meg a táblaügy kapcsán szervezett közvitán, amelyre külön meghívót kapott a szervezőktől –, a lehetőséget megragadva, Tunyogi Béla kolozsvári lakos, illetve a Musai-Muszáj mozgalom nevében Polacsek Péter, Felvinți Maria Georgeta és Bethlendi András találkozót kért a város vezetőjétől" - olvasható a közleményben.

A Musai-Muszáj már iktatta a találkozót kezdeményező kérvényt a polgármesteri hivatalnál, jelenleg Emil Boc válaszára várnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?