Tojásírás-bemutató is van az idei csíkszeredai húsvéti vásárban

Házi élelmek és húsvéti csecsebecsék széles skáláját kínálják péntek déltől szombat estig Csíkszeredában. A városközpontban megnyílt szabadtéri vásárban négy órán át tojásírást is lehet tanulni.

Tizenöt lejért eredeti mintájú, kesicével írt húsvéti lúdtojásokat is lehet vásárolni a pénteken megnyílt csíkszeredai húsvéti vásárban. A kifújt belsejű pirostojások csak egyik hagyományos termék a több százból, amit március pénteken és szombaton 9 és 18 óra között vásárolhatnak a csíkszeredai Szabadság térre érkezők.

A városközpontban berendezett Hagyományos és Helyi Termékek Húsvéti vására kiállítás is, amelyet 2009-től kezdődően minden évben megszerveznek húsvét előtt egy héttel. S ugyan immár második reggelre jég fagy az autók szélvédőjére, a vásárt szikrázó napsütésben nyitották meg -  a csíkkarcfalvi fúvósok pedig népdalfeldolgozástól operettig, valamint nemzetközi slágerekig is húzták a téren.

Megnéztük, mit kínálnak az egész Székelyföldről érkező árusok. A sajtos pultoknál a sajtnyuszi az idei szezon-különlegesség. Nagy az érdeklődés a füstölt hústermékek és sonka-kínálók pultjánál is. A helyi pékségek is kivonultak a termékeikkel – de bőven válogathatunk kézműves ajándékok közül. Piros tojásokból szombatra még többet hoznak be – tudtuk meg a kínálatról érdeklődve.

A vásárban szombaton 12–16 óra között különböző hagyományos mesterségeket is bemutatnak, valamint tojásírást lehet tanulni. A vásárt a Hargita megyei tanács szervezi, a csíkszeredai városházával és a megyei agrárkamarával közösen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?