Öt lövéssel riasztották el a cigarettacsempészeket a román határőrök

Ötször sütötték el fegyverüket a határrendészek Máramarossziget térségében, annak érdekében, hogy megállásra kényszerítsék az Ukrajnából érkező cigarettacsempészeket. A fogás értéke: 94 600 lej.

A határrendészet szombati közleménye szerint a máramarosszigeti határőrök pénteken este járőrözés közben érték tetten a cigarettacsempészeket: ez utóbbiak 10 méterre az ukrán-román államhatártól épp átpakolták az óriási csomagokat, amikor a két figyelmeztető lövés eldördült. A csempészek visszavonultak ukrán területre, a határőrök pedig elkobozták az 5590 csomag cigarettát tartalmazó küldeményt. A helyszínen letartóztatták a 22 éves Ionut F. máramarosi lakost, akinek egy kisteherautóval érkezett a határra a cigarettáért.

Egy másik cigarettacsempész társaság is lebukott pénteken este Felsőróna térségében. A határrendőrök három figyelmeztető lövést adtak le, a csempészek pedig kihasználva a hegyes-erdős vidék fedezetét visszavonultak Ukrajnába. Az árú ebben az esetben is a román hatóságok kezére került: 5000 csomag ukrán cigarettát foglaltak le. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?