Rendkívüli helyzet Hargita megyében a hideg miatt

A csendőrség is segít Romániában, Hargita megyében a hajléktalanoknak eljutni menedékhelyekre, hogy megelőzzék a kihűlésüket a rendkívüli hidegben. Péntek hajnalban a székelyföldi Gyergyóalfaluban mínusz 22 fokot, Csíkszeredában mínusz 20 fokot mértek.hidegmentos

Az Agerpres hírügynökség jelentése szerint Hargita megyében két ember került kórházba az éjszaka során kihűlés miatt. Egy gyergyóhollói asszonyt - aki elesett, és nem tudott felállni - elfagyott végtagokkal szállították a mentők a maroshévizi kórházba. Székelyudvarhelyen egy ittas hajléktalan férfit veszélyeztetett a kihűlés.

Péter Szilárd, a megyei mentőszolgálat vezetője felhívással fordult a lakossághoz, hogy azonnal jelentsék a 112-es sürgősségi telefonszámon, ha azt látják, hogy valaki elesett az úton, és nem tud felkelni. Adrian Jean Andrei prefektus fokozott csendőri járőrözést rendelt el a megyében.

A székelyföldi Gyergyói és Csíki medence számít Románia leghidegebb vidékének. A legalacsonyabb decemberi hőmérsékletet - mínusz 33 fokot - 1998-ban mérték Csíkszeredában.

Kimaradt?