ETDK: idén negyven szekcióban versenyezhetnek a hallgatók


-A A+

Tizenkilencedik alkalommal kerül sor 2016. május 19-22. között Kolozsváron az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferenciára (ETDK), amelyet idén 40 szekcióban hirdetnek meg a szervezők.

Az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia lehetőséget nyújt a magyar anyanyelvű diákok számára, hogy összemérjék saját kutatási eredményeiket, szakmai tudásukat a bölcsészettudományok, hittudományok, agrártudományok, műszaki tudományok, orvostudományok, társadalomtudományok, természettudományok és a művészetek területein. A konferencián részt vehetnek romániai és külföldi felsőoktatási intézmények hallgatói is.

A kolozsvári ETDK elismertségét és szakmai hitelességét bizonyítja, hogy ez az egyedüli erdélyi reál- és humántudományi konferencia, amelyen részvételi jogot szerezhetnek a hallgatók a magyarországi Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK), az adott tudományterületeken belül.

A meghirdetett szekciókba március 13-ig lehet jelentkezni az ETDK honlapján a szakdolgozat témájának, címének és a szakmai vezető nevének megjelölésével. A kivonatokat (a dolgozat összefoglalója) és a tanári igazolást március 29-ig kérik a szervezőkhöz eljuttatni, ugyancsak az online felületre belépve. A dolgozatok végleges változatát április 24-ig elektronikusan, április 27-29 között pedig személyesen várják a jelentkezőket adatellenőrzésre KMDSZ irodában.

Az ETDK szervezője a Babeş–Bolyai Tudományegyetem, a Kolozsvári Magyar Diákszövetség és a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet.

KMDSZ Kapcsolattartó:  Kisgyörgy Réka, XIX. ETDK stratégiai koordinátor Kolozsvári Magyar Diákszövetség 
Email: kisgyorgy.reka@kmdsz.ro, www.etdk.kmdsz.ro, www.kmdsz.ro Mobil: +40 755116003

BBTE Kapcsolattartó: Makkai Júlia Anna, Babeș–Bolyai Tudományegyetem|Kommunikáció és PR iroda, Magyar Tagozat 
Email: julia.makkai@ubbcluj.ro  | www.ubbcluj.ro/hu, Mobil: +40 744352920

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X