Vásárhelyi korcsolyapálya: 11 éve „épül”, mégsincs kész

Elégedetlenségének adott hangot a marosvásárhelyi fedett korcsolyapálya építésének elhúzódása miatt Elisabeta Lipă. A sportminiszter személyesen látogatott ki a létesítményhez azt követően, hogy a Maros Jégkoronglubban játszó gyerekek szülei a szaktárcához fordultak, mivel az immár 11 éve épülő fedett korcsolyapálya nemhogy nem készült el, de a munkálatok leállta óta romlik az állapota.

A fedett korcsolyapálya annak ellenére nem készült el, hogy az építésére költött összeg eléri a 7,5 millió eurót – mondta a hétvégi látogatásán a tárcavezető, aki ez ügyben Dorin Florea polgármesterrel is találkozott. A megbeszélésen arra kerestek megoldást, hogy a létesítmény a sportminisztériumtól átkerüljön a városháza ügykezelésébe. A polgármester szerint, ha ez megtörténik, kevesebb, mint félév alatt befejezik a pálya építését.

A fedett korcsolyapálya befejezését egy szülői kezdeményezés is sürgeti, amely aláírásgyűjtésbe kezdett az építkezés befejezése érdekében. Csata Éva, az aláírásgyűjtés kezdeményezője a Maszollal közölte: áprilisban sem marad el a figyelemfelkeltő akciójuk, a két jégkorongozó gyerek édesanyja ugyanis nem szeretné, ha a feledés homályába junta a korcsolyapálya ügye.

„Ha a város menedzseli a fedett korcsolyapályát, a fenntartás érdekében bevételre lesz szükség, ami azt jelenti, hogy a sportolók csak reggel korán, vagy este későn használhatnák a pályát. De ez nem olyan nagy baj, ezt is vállalnánk” – mondta az édesanya.

Csata Éva közölte: az aláírások száma már meghaladta a 900-at, neves sportolók is csatlakoztak az ügyhöz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?