Nyilvánosságra hozták a székelyudvarhelyi razziák mérlegét

Hatalmas összegű pénzbüntetéseket róttak ki, több mint egy tucat bűncselekményt lepleztek le, huszonöt gépjárművezetői jogosítványt vontak be, emellett házkutatásokat tartottak és több személyt előállítottak az elmúlt napokban a Hargita megyei rendőrök Székelyudvarhelyen – derül ki hétfő délutáni közleményükből.

Korábban már írtuk: a Mokka bárban történt lövöldözéses incidens után azzal vádolta meg nyílt levélben a székelyudvarhelyi civil társadalom több ismert személyisége a rendőrséget, hogy tehetetlen szemlélői a városban történő erőszakos bűncselekményeknek, amelyek többsége a helyi alvilághoz kötődik. Válaszként a Hargita megyei rendőrség átfogó razziákat tartott csütörtöktől vasárnapig Székelyudvarhelyen.

Ellenőrzéseik mérlege szerint a négy nap alatt 17 bűncselekményt lepleztek le, 510 kihágásért bírságoltak, összesen 270 ezer lejre. Négy személyt „veszélyes tárgyak jogtalan birtoklásáért” büntettek. Előállítottak két személyt, akik nem tudták igazolni magukat, illetve visszaszolgáltattak a családjának hat, felügyelet nélkül hagyott kiskorút.

A rendőrök három helyszínen tartottak házkutatást, amelyek során hét lopott mobiltelefont és egy laptopot koboztak el. Emellett rengeteg autóst megbüntettek: 11 közlekedési bűncselekményt és 473 közlekedési kihágást állapítottak meg, és összesen 170 ezer lej bírságot szabtak ki. Bevontak 25 gépjárművezetői engedélyt, ezek közül 11-et ittas vezetésért, illetve 28 gépjármű iratait vették el különböző törvényszegésekért.

A rendőrök lecsaptak a kereskedelmi egységekre is. Összesen 38 cégnél vizsgálódtak, két gazdasági bűncselekményt és 23 kihágást állapítottak meg, ezekért 77 ezer lej bírságot szabtak ki, illetve 2150 lej értékű árut koboztak el.

A razziák során elfogtak egy országosan körözött személyt is. A 21 éves szatmárnémeti férfit korábban lopásért börtönre ítéltek, és Székelyudvarhelyen bujkált a rendőrök elől.

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?