Felavatták a K Plusz közösségi teret Kolozsváron

Saját közösségi teret kapott a tavaly novemberben útjára indított K Plusz. A PONT Csoport projektjének új lakhelye közösségi térként működik helyi fiatalok számára, otthont ad a program céljait szolgáló rendezvényeknek, eseményeknek, műhelyfoglalkozásoknak, találkozóknak, továbbá külsős ifjúsági rendezvények számára is nyitott.

A kolozsvári Memorandumului (Unió) utca 3. szám alatti helyszínről Talpas Botond, M.I.K.-elnök elmondta, több éves elképzelésről van szó, amelyet most valósítottak meg. A partnerek keresése során számos szereplő és intézmény szállt be. A felújításhoz 21 ezer eurót kaptak végül – hangzott el. Civil-gazdasági intézményről beszélhetünk a római katolikus egyház segítségével, akik a helyszínt biztosították – emelte ki Talpas.

Kovács Sándor kolozsvári főesperes kiemelte, a megvalósítás a magyar fiataloké. Amikor támogatták a projektet, a nemzetet, az összetartozókat, jókat, szépeket akarókat segítették – fogalmazott.

Schanda Tamás, Magyarország ifjúságpolitikáért felelős helyettes államtitkára elmondta, a kezdeményezést 330 ezer magyar állampolgár támogatta adóforintjai felajánlásával, ez pedig az összefogás ékes bizonyítéka. A projekttel szeretnék, ha Kolozsvár a továbbiakban is Európai ifjúsági fővárosa lenne – emelte ki.

Könnyű lesz kinőni a helyszínt

Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere emlékeztetett, már az ifjúsági főváros projektjének tervezésekor megfogalmazták a programok közösségszervező célját, és szükség van olyan projektekre, amelyek továbbmutatnak a 2015-ös éven. Kolozsváron, ha csak a magyar egyetemista közösséget nézzük, több ezres tömegről beszélhetünk, így bőven van lehetőség arra, hogy használják, vagy akár kinőjék a most felavatott helyszínt - magyarázta az alpolgármester.

Farkas András, a PONT Csoport alapító tagja a fenntarthatóságot emelte ki, és az „új történetek” kialakítására, nem a versengésre, hanem az együttműködésre fektetve a hangsúlyt. Az új helyszínnek lehet funkciót találni, a fiatalok számára egyébként is térhiány van a városban – mondta.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?