Kizárták a székházból az MPP volt sepsiszentgyörgyi elnökét

Kizárták az MPP sepsiszentgyörgyi székházából a polgári párt volt megyeszékhelyi elnökét. Bálint József szerda délutánra hívott össze sajtótájékoztatót az MPP háromszéki és sepsiszentgyörgyi szervezetei székházába, ám meglepődve tapasztalta, hogy mindkét bejárat zárát lecserélték, így nem tud bejutni az irodába. Ilyen körülmények között az MPP nemrég felfüggesztett sepsiszentgyörgyi elnöke kénytelen volt az épület előterében megtartani sajtótájékoztatóját.

Bálint József bejelentette, hogy a polgári párt etikai bizottságánál és az országos elnökségnél is megfellebbezte a sepsiszentgyörgyi elnöki tisztségből való felfüggesztését, mert véleménye szerint az formailag és tartalmilag is törvénytelen. Kifejtette, hogy felháborítónak tartja és megfellebbezte azt is, hogy az ő eltávolítását követően a városi szervezetben sorra kerülő tisztújítás lebonyolítását a Kovászna megyei szervezetre bízta az országos elnökség.

Bálint József szerint az MPP Kovászna megyei elnökségének nincs legitimitása, hiszen már másfél éve lejárt a mandátuma, másrészt az alapszabályzat szerint félévente össze kellett volna hívni a megyei küldöttgyűlést, de ezt sem tették meg évek óta.

Mint mondta, a sepsiszentgyörgyi elnökségből többen - egy alelnök és három elnökségi tag - is mellette állnak, ezt jelezték azzal, hogy részt vettek a szerdai sajtótájékoztatón. Hozzátette: az MPP sepsiszentgyörgyi szervezetének elnöksége végezte a feladatát és meg tudja szervezni a tisztújítást is, ebben ők lennének az illetékesek.

Mint arról beszámoltunk, az eset előzménye, hogy Bálint József egy januári sajtótájékoztatón bírálta az MPP vezetőit, szerinte Biró Zsolt országos pártelnök az RMDSZ-el megkötött stratégiai partnerséggel, felhatalmazás nélkül, rossz irányba térítette a pártot.

Ezt követően a párt országos elnöksége közleményben tudatta, hogy az MPP alapszabályzata 28-ik paragrafusa első bekezdésének alapján menesztette tisztségéből Bálint Józsefet. "A Magyar Polgári Pártnak nem csak az alapszabályzatával, hanem az értékrendjével is összeegyeztethetetlen volt Bálint József viselkedése" – magyarázta Bíró Zsolt pártelnök, aki szerint a volt sepsiszentgyörgyi elnök korábban többször figyelmeztetést és írásbeli megrovást kapott az országos elnökségtől, de ezeket nem vette figyelembe.

"A párt belső demokráciájának jegyében eltűrtük a megnyilvánulásait. Ám eljött az ideje, hogy rendet tegyünk a sepsiszentgyörgyi szervezetben, ezért írtuk ki a tisztújítást" – tette hozzá. A politikus emlékeztetett arra is, hogy Bálint József elnöki mandátuma alatt kilencről egyre csökkent a sepsiszentgyörgyi városi tanácsban az MPP-s tanácsosok száma.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?