Kevesen voltak a közbiztonságért szervezett udvarhelyi menetelésen

Az uh.ro szerint 35-40-en, a szekelyhon.ro szerint mintegy hatvanan vettek részt vasárnap este Székelyudvarhelyen a város közbiztonságáért szervezett menetelésen. Igaz, az eső is zuhogott.

A részvevők – többségében politikusok, közéleti szereplők és újságírók  – a Bethlen-negyedi parknál gyülekeztek, onnan a rendőrség székhelye mellett elhaladva a Márton Áron térre mentek, ahol néhány másodpercre megálltak, majd a Sétatér felé vették az irányt. A békésen haladó tüntetőket a rendőrség és a csendőrség munkatársai kísérték.

Mint ismert, a tüntetést a székelyudvarhelyi alvilág túlkapásaival – legutóbb Szőke László újságíró bántalmazásával – szembeni hatósági tehetetlenség váltotta ki. Az uh.ro tudósítása szerint a menet elhaladt a Bújdosó nevű kocsma mellett, ahol éppen az alvilág egyik ismert alakja múlatta az időt. Cinciri Béla egy perce kilépett a kocsmából, és hangos trágársággal „üdvözölte” az elvonulókat.

A Sétatéren Biró Edit EMNP-s városi tanácsos rövid beszédet tartott, amelyben felkérte a tüntetés facebookos szervezőjét, fedje fel magát, mert ez hitelesebbé, komolyabbá tenné a demonstrációt. „Jöjjön, álljon a menet élére és irányítson!” – jelentette ki a városi tanácsos.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?