Tavasztól indul a mozi Sepsiszentgyörgyön

Tavasztól elkezdődhetnek a filmvetítések a felújított sepsiszentgyörgyi Művész moziban, mondta lapunk érdeklődésére Antal Árpád. Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint a befejezéshez közeledik a két moziterem kialakítása, már érdeklődők is vannak azok működtetésére.

A polgármester szerint hamarosan versenytárgyaláson választják ki azt a céget, amely mozit működteti.
Elképzelések szerint a városháza bérbe adja a két, egyenként 80 férőhelyes mozitermet, a vetítéshez szükséges berendezéseket a működtető biztosítja.  Antal Árpád szerint a működtetőtől szigorúan megkövetelik, hogy a Művész moziban vetített filmeket magyarul is feliratozzák.

Mint arról beszámoltunk az 1968-ban épített 500 férőhelyes Művész mozi épületét 1989 után bérbe vette egy brassói vállalkozó, aki sokáig diszkót működtetett benne. Bár a bérleti szerződése korábban lejárt, az önkormányzat hosszas pereskedés után 2011-ben tudta kilakoltatni a vállalkozót.

A jelenleg zajló felújítás révén hosszú évek után újraindulhat Sepsiszentgyörgyön is a filmvetítés. Emellett az épület átalakításával és egy 120 férőhelyes előadóterem létrehozásával megoldódott a két sepsiszentgyörgyi színház székhely-problémája is.

Tavaly december 1-én ugyanis az Andrei Mureșeanu színházi társulat birtokba vette az épületet és már előadásokat is szervezett az új előadóteremben. A színházterem létrehozása mellett kialakítottak két mozi termet is, amelyeket a működtető 3D-s technológiával is felszerel.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?