Becsaphatatlan sebességmérés az Erdélyt átszelő DN1-es országúton

Új sebességmérő rendszerrel szerelte fel a rendőrség a Románia legforgalmasabb útjának számító DN1-es jelzésű országutat. Nem lehet átverni, radarjelzők sem észlelik – számoltak be a hírtelevíziók.

A még tesztelés alatt lévő rendszer tulajdonképpen intelligens fix kamerákból áll, amelyek segítségével kiszámítható, hogy egy adott jármű mennyi idő alatt tett meg egy bizonyos távolságot, és így azonnal kiszűrhető, hogy vezetője megszegte-e a sebességkorlátozást.

A rendszer bevezetése nem csak a radarjelzőket teszi fölöslegessé. A sofőrök azzal a trükkel sem tudják kijátszani, hogy bizonyos útszakaszokon szabályos sebességgel haladnak, majd nagyon felgyorsítanak azokon a szakaszokon, amelyről úgy gondolják, hogy nem figyeli őket traffipax.

A rendőrség nem közölte, hogy pontosan hány ilyen kamerát szerelt fel a DN1-esre, az autoexpert.ro portál számukat hatvanra becsüli. Tény, hogy bevezetésével az Erdélyt Borstól Brassóig átszelő útja lesz Románia közlekedési szempontból legellenőrizettebb útja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?