Késhetnek a vonatok a havazás és a hideg miatt

Korlátozott sebességgel közlekednek a vonatok hétfőn is a havazás és a hideg miatt, így késés is előfordulhat - tájékoztat a Mediafax. Hétfő reggel nem kellett törölni egyetlen járatot sem.

Az Országos Meteorológiai Intézet szombaton kiadott sárga jelzésű hóviharriadója miatt hétfő délig a szélsőséges időjárásnak megfelelően közlekednek a vonatok. Eszerint bármikor módosulhatnak a járatok indulási és érkezési időpontjai - jelentette be a vasúttársaság (CFR).

Hogy a menetrendet a lehetőségekhez mérten tartani tudják, Diesel mozdonyokat indítottak, és készenlétbe helyezték a hótalanítást végző személyzetet és felszerelést. A szerelvényeket a megszokottnál is fokozottabban ellenőrzik.

Az Országos Meteorológiai Intézet január 4-én reggel újabb figyelmeztetést adott ki havazás, jég és dara miatt. A figyelmeztetés hétfő este hat órától kedd déli 12 óráig érvényes. Az intézet előrejelzése szerint az egész országban gyenge havazás várható az említett időszakban, kivéve Olténiát és Havasalföldet, ahol a hóréteg vastagsága akár a tíz centimétert is elérheti. Dobrodzsea és Havasalföld dél-keleti részén jégréteg képződésére figyelmeztetnek az utakon.

A vasúttársaság arra kéri az utasokat, indulás előtt ellenőrizzék a menetrendet, bárhová utaznak az országban a következő napokban. Ezt a CFR hivatalos oldalán, vagy a különböző állomásokat telefonszámát tárcsázva lehet megtenni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?