Kikerültek a magyar helységnévtáblák a 132-es útra

Helyükre kerültek a 132-es jelzésű megyei úton a magyar nyelvű helységnév-, illetve forgalomirányító táblák, amelyeket Hargita Megye Tanácsa munkatársai szereltek fel szerdán – tájékoztatott csütörtöki közleményében az önkormányzat sajtóirodája.

Borboly Csaba és munkatársai Szentegyházán és Homoródalmáson közösen helyezték ki a táblákat. Mint a tanácselnök elmondta: az utolsó simítások zajlanak az útszakaszon.

 
Helyükre kerültek a helységnévtáblák

Az angyal elhozta, amit kértünk! Ma helyükre kerültek a magyar nyelvű táblák is! Köszönöm hivatalunk lelkes munkatársainak a hatékony és erős tevékenységet, valamint a térségben lakók megértését! A sok gond, cirkusz és nehézség dacára és minden rossz ellenére el tudtunk érni idáig, ami annak köszönhető, hogy az itt élők hittek bennünk és nem adtuk fel! Ismét bebizonyosodott, hogy csapatban dolgozva lehet eredményeket elérni. A teljes megyei tanács érdeme a felújított út! - https://www.borbolycsaba.ro/hirek/helyukre-kerultek-a-helysegnevtablak/

Posted by Borboly Csaba on Wednesday, December 23, 2015

„Ha sok probléma is volt ezzel a beruházással, sikerült eljutnunk idáig az embereknek köszönhetően, akik mellé álltak, és hittek a sikerben annak ellenére, hogy nem azt a biztatást kapták, amire számítottak” – fejezte ki köszönetét Borboly a megyei tanács teljes apparátusának, amiért a beruházás közbeszerzését újra tudták indítani és be tudták fejezni a munkálatokat. „A teljes megyei tanács érdeme a felújított út” – fogalmazott.

A táblák kihelyezésén jelen volt Hargita Megye Tanácsa részéről Borboly Csaba elnök, Barti Tihamér és Incze Csongor alelnökök, a projekt megvalósításáért felelős munkatársak: Zsombori László, Kinda Jolán és Pápai Károly, András Attila szentegyházi megyei tanácsos, Rusz Sándor, Szentegyháza polgármestere, Molnár Tibor, Szentegyháza alpolgármestere, Rigó Mihály, Homoródalmás polgármestere.

A 2007-es tanácsi határozatban egynyelvű helységnévtáblák szerepeltek – ez magyarázza, miért kerültek ki az út mentén az új, kizárólag román nyelvű helységnévtáblák, amelyre nemrég a sajtó felfigyelt, magyarázta Barti Tihamér, a megyei önkormányzat alelnöke.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?