Orvoshiány Sepsiszentgyörgyön: nincs fül-orr-gégész szakorvos

Orvoshiány miatt szünetel a fül-orr-gégészeti ellátás a sepsiszentgyörgyi kórházban. Mindkét fül-orr-gégész szakorvos hiányzik, egyik lebetegedett, másik pedig három hetes szabadságát tölti Ázsiában, nyilatkozta Antal Álmos az egészségügyi intézmény orvos igazgatója, aki szerint hiába próbálkoztak, nincs akivel helyettesíteni a hiányzó szakembereket, így december 11-ig kénytelenek voltak bezárni a kórházi osztályt.

 „Ha egy szenátor vagy képviselő szabadságra megy, nem hiányzik a közösségnek úgy, ahogyan most hiányzik a fül-orr-gégész szakorvos Háromszéken” - mutatott rá az orvosigazgató . Antal Álmos szerint jelenleg nem tudják kiállítani a sofőrök számára az egészségügyi bizonyítványt, de a gyerekeket se tudják ellátni. Minden szakorvosnak szerződése van az egészségbiztosítóval, nem lehet egyik napról a másikra szakembert szerezni a kórház számára, mondta Antal Álmos.

Hozzátette, Sepsiszentgyörgyön jelenleg a magánorvosi rendelőkben sincs fül-orr-gégész szakorvos, így a betegeket ebben az időszakban a kézdivásárhelyi vagy brassói kórházakba irányítják. A sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórház orvosigazgatója szerint az elmúlt esztendőkben nagy erőfeszítéseket tettek a szakorvosok Háromszékre csalogatása érdekében, de sok szakember inkább külföldön vállal munkát vagy nagy egyetemi központokban vállal munkát.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?