Fölállították Csíkszereda óriás karácsonyfáját

Tizenhárom méter magas Csíkszereda idei karácsonyfája, melyet kedden az idei első havazás díszített fel. A fa valódi díszeit gyerekek készítik. Vasárnap elkezdődnek az adventi ünnepségek is a városközpontban.

A friss havazás díszítette fel elsőként Csíkszereda idei karácsonyfáját. A tizenhárom méter magas fenyőt, melyet a helyi közbirtokosság adományozott a városlakóknak az ünnepekre, hétfőn állították fel a város főterén, a Petőfi sétálóutcán.

Ezt megelőzően a fa nagy utat tett meg egy teherautó rakterén. A hatalmas koronájú fa szállítás közben lelógott az úttestre, teljesen eltakarva azt. Mivel a villanyvezetékek alatt csak óvatosan haladhatott a teherautó, kisebb közlekedési torlódást is okozott a megyei törvényszék előtti körforgalomban.

A karácsonyfa díszeit, hagyomány szerint, gyerekek közreműködésével készítik el idén is. Ehhez szerdán a Tulipán óvodában előzetesen "összepróbálják" a dekorációkat - tudta meg a Maszol a munkák egyik szakvezetőjétől, Mezey Ildikó képzőművésztől.

Az adventi ünnepségek november 29-én 17 órától kezdődnek el a városban, amikor közösségi ünnepléssel gyújtják meg a fa mellett elhelyezett adventi koszorú első gyertyáját.

Kapcsolódók

Kimaradt?