Elérkezett a tél Székelyföldre

FRISSÍTVE: Beköszöntött a tél Székelyföldön: hatalmas pelyhekben havazott kedd reggel Csíkszeredában és a környező településeken. Délután sárga jelzésű hóriadó lép érvénybe Hargita és Kovászna megyében.

Csíkszeredában már az éjszaka havazott, reggel 7 utántól azonban végképp kiszakadtak a várost pár napja beborító sötétszürke hófelhők, és azóta folyamatosan havazik. A szélcsöndben havazás igazi ünnepi hangulatba is borította a várost. A közutakon még nem zavaró a hóréteg, a közlekedést azonban jelentősen lassítják a rossz látási viszonyok. A szélvédőket pillanatok alatt betakarja a tapadós hó, a járókelők is esernyőkkel közlekednek.

Havazott este Brassó megye több településén és más megyék hegyvidékein is, éjszaka folyamán pedig mínusz 9 fokot is mértek az országban. A hírtelevíziók szerint a fagynak már három áldozata is volt.

Egy 43 éves nőt egy moldovai faluban találtak holtan az éjszaka folyamán az út menti sáncban, az orvosok szerint halálát a nagy hideg okozta. Aradon két hajléktalan vesztette életét a fagy miatt. Egy elhagyott, fűtetlen házban találtak rájuk.

Kedden folytatódik a hideg, csapadékos idő. A meteorológusok havazásra és erős szélre vonatkozó figyelmeztetést adtak ki Dâmboviţa, Prahova és Buzău megyére. Ezer méter fölött a hóréteg vastagsága a tíz centimétert is elérheti. Az ország nagy részében esők várhatók.

FRISSÍTÉS: Heves havazásra vonatkozó figyelmeztetetést bocsátott ki az Országos Meterorológiai intézet az ország központi régiójára, beleértve a székelyföldi megyéket is. A hóriadó kedd délutántól szerda délutánig van érvényben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?