December végéig mindenki megkapja a Szülőföldön Magyarul támogatást

December 11-ig utalják át a Szülőföldön magyarul támogatás összegét az utolsó olyan sikeresen pályázóknak is, akik rendelkeznek az OTP Bank által kiadott bankkártyával. A program hivatalos oldalán olvasható tájékoztató szerint U, V, Z kezdőbetűs családnevek december 11-én kerülnek sorra.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a 2014-2015-ös tanévre vonatkozó támogatás átutalása a sikeresen pályázók családnevének ábécésorrendje alapján történik.

A program koordinátora, Bartolf Hedwig a Székelyhonnak elmondta, azok a személyek, akik nem rendelkeznek az említett bankkártyával, december végéig vehetik fel az összeget, év végéig ők is megkapják az OTP-kártyát. 

Az Erdélyben élő, érvényes pályázattal rendelkezők számára 2,6 milliárd forintot különítettek el. Ezt a nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatásra szánt összeget 151 755 diák és óvodás fogja megkapni, amelynek értéke személyenként 17 200 forintnak megfelelő lej. Ugyancsak ebből az összegből kap 1 515 egyetemista is egyenként 2 800 forintnak megfelelő lejt. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?