Súlyosbították a Vaslui megyei csoportos nemi erőszakolók büntetését

Másodfokon még súlyosabb börtönbüntetést szabtak ki arra a hét fiatalemberre, aki 2014-ben különös kegyetlenséggel megerőszakolt egy 18 éves lányt Vaslui megyében, egy mezőn.

Első fokon öt év és nyolc hónap, illetve nyolc év és négy hónap közötti szabadságvesztésre ítélték a vádlottakat, a Iasi-i ítélőtábla ezt másodfokon tíz és hat év közötti börtönre változtatta. Az erkölcsi kártérítés összegét a korábbi 50 ezerről 70 ezer lejre emelte.

A jogerős ítélet szerint

  1. Silviu Ovidiu Burada tíz év börtönt (korábban 8 év és 4 hónap)
  2. Paul Andrei Burlacu 8 év és 8 hónap börtönt (korábban 7 év)
  3. Silviu Avadanei 8 év börtönt (korábban 7 év)
  4. Petrica Ionuț Bolboceanu 8 év és 6 hónap börtönt (korábban 7 év)
  5. Ionuț Bogdan Boicu 6 év és 6 hónap (korábban 5 év és 8 hónap)
  6. Alin Dumitru Rotaru 6 év és 4 hónap (korábban 5 év és 8 hónap)
  7. Ioan Surleac 6 év börtönt (korábban 5 év és 8 hónap) kapott.

Első fokon az ügyet a Vaslui megyei bíróság tárgyalta.

A különös kegyetlenséggel elkövetett nemi erőszak 2014. november 10-én történt a Vaslui megyei Văleni településhez közel, egy mezőn. A vádak szerint a hét fiatal férfi az ájulásig erőszakolta a 18 éves diáklányt több mint egy órán keresztül.

A történet főszereplőit előzetes letartóztatásba helyezték, Vaslui megyei bíróság a kényszerintézkedést háziőrizetre, majd 2015 júniusában szabadlábra helyezésre enyhítette, ami hatalmas médiavisszhangot váltott ki. A bíróság úgy ítélte meg, hogy a gyanúsítottak "jó a magaviseletük", nem volt eddig gondjuk a törvénnyel, így nem jelentenek veszélyt sem a társadalomra, sem az áldozatra. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?