Bukaresti tragédia: leváltották a fogyasztóvédelem vezetőjét

Megtörtént az első leváltás a bukaresti tragédia miatt: a miniszterelnök kedd este menesztette az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) vezetőjét, Marius Duncát – írja a Mediafax.

Kormányzati források szerint az intézményvezetőt azért váltották le, mert a péntek este meggyúlt Colectiv klubban fogyasztóvédelmi szabálytalanságok is voltak, amelyeket a hatóság büntetlenül hagyott.

Marius Duncă egy televízió stúdiójában ülve, élő adás közben tudta meg leváltása hírét. A Mediafaxnak elmondta, hogy a hatósághoz éppen egy nappal a tragédia előtt, csütörtökön érkezett feljelentés a klub fogyasztóvédelmi rendellenességeiről.

Az ellenőrök állítólag még aznap felkeresték a szórakozóhelyet, de zárva volt. Ezért berendelték péntekre a Colectiv klub képviselőit a hatósághoz. „Ez az eljárás. Én nem szeghetem meg a törvényt” – szabadkozott Marius Duncă. Szerinte a hivatal semmiképp nem tehető felelőssé a tragédiáért.

Kormányzati források szerint Bogdan Pandelică, a gazdasági minisztérium államtitkára lesz a fogyasztóvédelem új vezetője.

Kapcsolódók

Kimaradt?