Többórás műsorral készültek a csíkszeredai idősek köszöntésére

Idén is ünnepséget szervezett Csíkszeredában az Idősek Világnapja alkalmából a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság, Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Idősek Tanácsa. A pénteken 17 órától kezdődött színpadi előadássorozatot közel 200-an követték.

A csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Házában mosolygó önkéntesek fogadták az Idősek Világnapjának megünneplésére szervezett előadásra. A belépők névjegyzésének nyomán megtudtuk: este 6 óráig már közel kétszázan fordultak meg a szórakoztató műsor nézőiként. A kinti erőteljes napsütésben ez különösen soknak számít, ám, miként azt a csíkiak megszokhatták: többórás színpadi előadással köszöntötte idén is az idős korosztályt az Idősek Világnapja ünnepén a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság, Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Idősek Tanácsa.

Az idei műsor fellépői közt nagy sikert aratott a Haccacáré-Orpheum operett-részletekből és régi slágerekből összeállított műsora. Sokan énekeltek bele tapsolás közben a Csárdáskirálynő refrénébe, az öngyilkosok himnuszaként ismert Szomorú vasárnap-ot és a nosztalgiadalokat is kedvelte a közönség.

Őket követően a tölgyesi Plaiuri Tulgheșene amatőr táncegyüttes szórakoztatta népdalokkal és táncokkal a közönséget. A 2008-ban alakult, saját zenekarral fellépő tölgyesi hagyományőrzőkből álló együttes legkisebb tagja 7 esztendős, legidősebb 70 - tudhatta meg a közönség a felvezetőből.

Az estet a Csíkszentgyörgyi Székely Góbék, valamint Csáki Elemér és Zenekara előadása élénkítette a továbbiakban. 

Kimaradt?