Hajléktalanok segítéséért vásárolhatunk fotókat Székelyudvarhelyen

A székelyudvarhelyi Művelődési ház oszlopos termében látogatható október 8-ig az a karitatív fényképkiállítás, amelyen minden eladott fotó révén a helyi hajléktalanszálló megsegítésére adakozhatunk. A városi hajléktalanszállót működtető Albert Schweitzer Alapítvány másodszorra hirdetett karitatív fotókiállítást, s a díjazott képeket mi is megmutatjuk.

Hajléktalanokról szóló fotókiállítás tekinthető meg a székelyudvarhelyi kultúrház csarnokában - itt bárki vásárolhat is a szakzsűri által is méltatott munkákból. A másodízben megszervezett fotópályázat témája idén a remény volt. A bevétellel a városi hajléktalan szállót 2013 óta működtető Albert Schweitzer Alapítványt segítheti a fotó új tulajdonosa, ugyanis a befolyó összegeket gyógyszerellátásra fordítják a hajléktalan szállón. 

A pályázattal és kiállítással a hajléktalanságra mint létformára, illetve az így élő embertársainkra szeretné felhívni a figyelmet az alapítvány. A tárlatot Farkas Réka és Kosztolányi Anna, az Albert Schweitzer Alapítvány munkatársai szervezték.

A kiállítás hivatalos megnyitóján, mely a Septimiában kapott helyet, Szabó Attila, a Más Rádió főszerkesztője jelezte: bárkinek lehetősége van akár licitálni is a neki leginkább tetsző alkotásokra. Szabó Attila immár második éve méltatója a kiállításoknak, úgy fogalmazott: ma, amikor olyan időket élünk, hogy egyeseknek a csodákat is magyarázni kell, jó, hogy léteznek olyan emberek, akik úgy érzik, hogy az adomány nem alamizsna, a jótékonyság nem ünnepi áldozat, hanem mindennapi, magától értetődő közösségi részvétel.  
Mint a karitatív esemény mottójaként összegezte: 
"Ha összejövünk, az a kezdet.
Ha összetartunk, az a haladás.
Ha összefogunk, az a siker. "

A pályázati felhívásra 14 fotográfustól 55 kép érkezett, melyeket  Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának képviseletében Jakab Áron Csaba városi tanácsos is méltatott - a felvételek megtekinthetők az alapítvány oldalán is.

A szakzsűri a következő felvételeket emelte ki a pályázati anyagból:

  • I. díj - Patakfalvi Örs-Krisztián – CSODA – Székelykeresztúr
  • II. díj - Patakfalvi Örs-Krisztián – VÍZIÓ – Székelykeresztúr 
  • III. díj - Hátszegi Csaba – VÁRAKOZÁS – Homordószentpál
  • Különdíj - Nagy Róbert – PAPÍRSÁRKÁNY – Székelyudvarhely

Kimaradt?