Másfél évtizedet ünnepel a HIFA-Románia

Nyílt napokkal, kiállítással, ifjúsági találkozóval, vitadélutánnal, villámcsődülettel ünnepli megalakulásának 15. évfordulóját a fogyatékkal élőket segítő HIFA-Románia civil szervezet.

A rendezvényekre nem csak azokat várják a szervezők, akiknek segítségre van szükségük, de azokat is, akik meg akarnak ismerkedni a fogyatékkal élőkkel, önkéntesek, illetve támogatók szeretnének lenni. A szeptember 21-24. közötti eseménysorozat alatt naponta 9-19 óra között az egyesület irodájában, az Enescu utca 2. szám alatt várják a látogatókat.

Az évfordulós rendezvénysorozat része a hétfő délután nyílt Rejtett gyöngyszemek című kiállítás, amely a fogyatékkal élők alkotásait mutatja be a Deus Providebit Tanulmányi Házban. Szeptember 23-án, szerda délután 5 órától az Ama Deus Keresztény Kávézóba, a Veteránok nosztalgiája címmel egy teadélutánra hívják az érdeklődőket és azokat, akik az egyesület első éveiben segített, tagként, vagy kívülállóként részt vett annak életében.

Ugyanott csütörtök délután 5 órától ifjúsági találkozót tartanak, ahová szeretettel várnak minden fogyatékkal és nem fogyatékkal élő fiatalt egy teadélutánra, amelynek vitatémája az akadálymentesség általában, de főleg a tanintézetekben. Ugyanakkor díjazzák a fotótábor résztvevőit is. Énekelni fog Florin Mândru Mihai, alias Dudu.

Szeptember 25-én 10 órától hálaadó istentiszteletre kerül sor, majd délután 3 órától évfordulós ünnepséget tartanak, beszámolnak a 15 éves tevékenységről, és bemutatják az Életképek - Fogyatékkal élő emberek élettörténetei című kötetet, amelyet Ionela Ciotlăuș és Erdélyi Edit-Zsuzsánna méltat. Este fél 6-tól flashmobot tartanak a Színház téren, ahol lufieregetésre kerül sor és ahol lehetőség nyílik adományok átadására is a HIFA-park megépítésére.

Kapcsolódók

Kimaradt?