Befejeződtek a hőszigetelési munkálatok a csíkszeredai Kossuth utca öt tömbházán

Befejeződtek a hőszigetelési munkálatok Csíkszereda központjának egyik legfontosabb artériáján, a Kossuth utca öt tömbházán. A helyszínen kedden tartott sajtótájékoztatón elhangzott, a városvezetés részéről bizakodnak az országban jelenleg Csíkszeredában zajló legnagyobb hőszigetelési munkálatsorozat tél előtti átadásában.

A Kossuth Lajos utca 28.,  30.,  32.,  34. és 36. szám alatti  lakótömbök hőszigetelési munkálatainak befejezéséről tájékoztattak kedden: Csíkszereda  Polgármesteri Hivatalának  átvételező  biztottsága  a helyszínen  ellenőrizte,  majd  veszi  át  a  hőszigetelt  tömbházakat. Amint arról korábban tájékoztattunk, kimondottan megyeszékhelyek által pályázható alapokból nyert pályázati támogatásból újítják fel 2015 év végéig Csíkszereda 31 tömbházát, valamint elkészítették és át is adták a csíkszeredai Octavian Goga Nemzeti Kollégium főépületének szigetelését is. 

A keddi sajtótájékoztatón az érintett lakóközösségek képviselői is jelen voltak - minden fél elégedetten és bizakodóan számolt be a kivitelezett munkálatokról, annak ellenére, hogy további 30 napos munkálatvégzési haladékban egyeztek meg a szerződött felek. Füleki Zoltán alpolgármester elmondta: mivel a 95,6 %-ban elvégzett hőszigetelés  a három alap kitételt is magába foglalja (hőszigetelés, palástolás, tetőszigetelés), így a folyamatban levő átvételnél 30 nap alatt fogja a kivitelező vég a hátralévő "szépséghibákat" kijavítani - a törvény erre 90 napot engedélyez. A tulajdonosi szövetségek által jelzett apróbb hibákat is ezalatt kijavítják, a jelen levő képviselők is elégedetten nyilatkoztak a helyi kivitelező, Tectum Company Rt-vel való együttműködésről és kommunikációról.

Jó  hír a lakosoknak: kevesebbe került a munkálat

Mint elhangzott: az érintett tömbházaknál a munkálat összértéke előzetes számítások szerint 1.705.836,2 lej volt (+TVA), és 85.292 lejes tartalékalappal számoltak előre nem látható kiadásokra. Ám utóbbihoz nem nyúltak, nem volt rá szükség - a tömbházon helyenként nemrég kicserélt nyílászárókat pedig nem cserélték ki újra, ezért az utolsó, júliusi elszámolás után 1.200.000 lejnél tartanak. "Semmiképp nem éri el a felhasznált összeg az előre leszerződött értéket, ami jó hír a 20%-os hozzájárulást nyújtó lakóknak" - hangzott el.

A helyszínen elhangzott: a csíkszeredai hőszigetelési-dömping miatt munkaerőhiánnyal küzdenek a kivitelezők, így, előjelzések szerint, a már átadott munkálatokat végző vállalkozók be fognak segíteni az elmaradással küzdő munkapontok vállalkozásainak is.
 

Kimaradt?