November 15. az ingyenes tankönyvtámogatások igénylésének határideje

November 15-ig várják az ingyenes tankönyvekre szóló támogatások igénylését - hívta fel a figyelmet közleményében Király András oktatási államtitkár. 

Mint arról korábban is beszámoltunk, az oktatási minisztérium kormányhatározat-tervezetének értelmében az állami iskolák – beleértve az egyházi iskolákat is – 11–13. osztályos tanulóinak tankönyvcsomagját 55 lej értékig megtéríti a tanügyi szaktárca. A kérések leadásának határideje november 15., a kifizetéseké pedig december 18.

Király András rámutatott, a rendelet csak az oktatási minisztérium által jóváhagyott tankönyvekre vonatkozik, továbbá kifejtette: a tanulók arra jogosultak, hogy évfolyamuknak megfelelő tananyagot tartalmazó könyvet válasszanak. „Egy 12. osztályos diák nem számolhat el egy 11. osztályosoknak szóló tankönyvet” – tette hozzá az államtitkár. 

A rendelet tulajdonképpen a hatályos tanügyi törvény 69. cikkelyét ülteti gyakorlatba. Azok a diákok, akik élni szeretnének a lehetőséggel, a rendelet értelmében kérvényezhetik ezt az iskola titkárságán, az igényléshez pedig kötelező módon csatolniuk kell a tankönyvvásárlást igazoló számlát is, amelyen szerepelnie kell a diák vagy szülő, adott esetben a gyám nevének, valamint a tankönyv árát, címét, szerzőjét, kiadó nevét igazoló adatoknak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?