Csíkszereda: magasfeszültségű oszlopra mászott egy férfi

Magasfeszültségű villanyoszlopra mászott fel hétfőn este egy férfi Csíkszeredában.  Este kilenc óra körül riasztották az Electrica szolgálatos diszpécserét, aki a 112-es sürgősségi hívószámon értesítette a hatóságokat arról hogy, a Barompiac utcában egy személy tartózkodik az egyik villanyoszlopon.1120 hszi ferfiazoszlopon

A helyszínre a rendőrség és a csendőrség emberei, illetve egy mentőautó is kivonult. Az Electrica szakemberei feszültségmentesítették  a dupla áramkörű vonalat,  amely a Traktor 110/20 kV-os állomást táplálja, nehogy megsérüljön valaki, így a város egy része körülbelül fél órán keresztül áram nélkül maradt.

A síppal felszerelkezett férfit végül sikerült lecsalogatni az oszlopról, ezután az érintett városrészen újraindult az áramszolgáltatás.

A hatóságok a negyven év körüli személy kilétéről nem közöltek adatokat, és az is tisztázatlan, hogy mi volt a szándéka. A férfi azzal "fenyegetőzött", hogy elégeti a személyi igazolványát és azt követelte, hogy azonnal hívjanak papot.

Kimaradt?