A következő két hétben fokozottan lehűl az idő

A meteorológusok szerint a következő két hétben fokozottan lehűl az időjárás, az ország legtöbb vidékén november 22. után nulla fok alá süllyed a hőmérséklet. A hideg főleg Máramarosban, Moldvában, Erdélyben és a hegyvidéken lesz érezhető, ezeken a területeken várhatóan lehull az első tartós hó.

Az Országos Meteorológiai Intézet adatai szerint Erdély területén november 28. után nagyon lehül az idő, december elejéig 4 Celsius átlaghőmérsékletre lehet számítani.hideg masolat

A legalacsonyabb hőmérsékletek november 22. után állandóan nulla fok alatt maradnak, mínusz 2-0 Celsius fok közt változnak, november 30-tól pedig mínusz 4-re süllyednek. A két hetes időszak végén gyenge, vegyes csapadék eshet, december 1. környékén pedig vékony hótakaró keletkezhet.

A hegyvidéken november 19-26. között a csúcshőmérsékletek fokozatosa 5-7 Celsius fokra csökkennek, november 27. után hűvösebb lesz az idő, a legmagasabb értékek 4-5 fokról, akár 2-0 fokra is eshetnek. A minimális hőmérsékleti értékek állandóan 0 Celsius fok alatt maradnak, elérhetik a mínusz 5 fokot is.hegyvidek

Csapadék november 25. után fordulhat elő. 1200 méteres magasság alatt főleg havas eső és havazás várható, a meteorológusok szerint a magasabb vidékeken megmarad a vékony hótakaró.

Kimaradt?