Erdélyi Magyar Matematikaverseny az 5-8 osztályok számára

Az Erdélyi Magyar Matematikaversenyt a 9-12 osztályok számára 23 éve folyamatosan megrendezik, ennek mintájára idén megalakult az Erdélyi Magyar Matematikaverseny az 5-8 osztályok számára is. A tanügyi minisztérium elfogadta a verseny tervezetét, valamint elkészült a verseny szabályzata is. Ennek értelmében valamennyi résztvevő megyében december közepéig meg kell tartani a megyei fordulót.

A minisztérium az országos szakaszon megyénként és évfolyamonként egy diákot részvételét támogatja, a megyei szakaszokon való részvételről a szervezők közös megegyezéssel döntenek.matek

Valamennyi megye a saját megyei szakaszát elnevezheti egy magyar matematikusról, azok a megyék, ahol kevés magyar diák van, más megyével közösen szervezhetik meg a vetélkedőt.

A megyékben ki kell alakítani a matematika verseny bizottságát. Az 5-8 osztályok mindegyikében legalább két tanár kell legyen az évfolyamfelelős, akik a programnak megfelelően segítenek a feladatok összeállításában és megszervezik a javítást is.

A versenyen csak abból az iskolai tanítás során átvett anyagrészből lesznek feladatok, amelyet a diákok már tanultak.

A megyei szakaszokon sikeresen teljesítő diákok a tanfelügyelőségek által elfogadott listák alapján jutnak tovább az országos szakaszra. Erre a szakaszra 2013. január 25-ig feladatjavaslatokat várnak romániai szerzőktől a következő címre: Dr. Bencze Mihály, str. Harmanului nr. 6, 505600 Sacele-Négyfalu, jud. Brasov, e-mail: benczemihaly@gmail.com.

Az első országos szakaszt Nagyvárad rendezi 2013. március 1-3. között.

Kimaradt?