Széchenyiből vetélkedtek a Szatmár megyei diákok

Az Országos Széchenyi Kör Szatmár megyei szervezetének rendezésében a hétvégén harmadszor tartották meg a gróf Széchenyi István életéről és munkásságáról meghirdetett vetélkedőt.SzecheVetKres

Ezúttal négy líceum hét, egyenként három fős csapata mérte össze tudását, azt, hogy mennyire ismerik a ”legnagyobb magyar” főművét, a Hitelt, elsősorban annak ma is érvényes üzeneteit.

A csaknem háromórás kérdezz-felelek után a Szőcs Péter történész, Sike Lajos újságíró és Toroczkay Sándor történelemtanár alkotta zsűri a Kölcsey Főgimnázium Világjobbítók nevű csapatának ítélte az első díjat. Második helyen a Nagykárolyi Elméleti Líceum, harmadikon pedig a szatmárnémeti Református Gimnázium csapata végzett. De egy versenyző sem távozott üres kézzel, mert tucatnyi szervezet, intézmény, neves személyiség ajánlott fel különdíjat, így a római katolikus püspökség, a múzeum, a tanfelügyelőség, az RMDSZ megyei és városi szervezete, Erdei D.István parlamenti képviselő, Pataki Csaba  szenátorjelölt, Günthner Tibor szenátor, Kereskényi Gábor képviselőjelölt. A legjobb versenyzők külön pénzjutalmat is kaptak.

Kimaradt?