Eltűnt egy pilóta, Székelyföldön is keresik

Hargita, Kovászna és Bákó megyére is kiterjesztették hétfőn annak a pilótának a keresését, aki siklórepülőjével eltűnt csütörtökön a Csukás-hegységben.

A Mediafax közlése szerint Mircea Crăciunt több mint 1350 főből álló csapat (tűzoltók, csendőrök, hegyimentők, rendőrök és önkéntesek) keresi egyebek mellett 11 repülőgép és két drón segítségével.

A kutakodásban Raed Arafat egészségügyi államtitkár és fia is részt vesz, a székely megyéket is beleszámolva most már kilenc megyére terjesztették ki az akciót.

Mircea Crăciun csütörtökön, a déli órákban szállt fel légi járművével a Brassó megyei Vidombák repülőteréről, a légi irányításnak nem sokkal később megszakadt a kapcsolata a repülővel. Egyelőre még nem tisztázott, hogy miért csak kilenc óra elteltével, 21,39-kor jelezték a hatóságoknak a gép eltűnését.

Crăciunt Románia legtapasztaltabb hosszú távú siklórepülő-pilótájaként tartják számon, arra készült, hogy ezer kilométert repüljön leszállás nélkül.

Eltűnésének híre után több mint 650 főből, 99 szárazföldi és légi járműből álló mentőcsapat indult felkutatására. Sajtóban megjelent információk szerint Mircea Crăciun holttestét megtalálta és jelentette a hegyimentősöknek egy helybéli nő, később viszont bebizonyosodott, hogy az információ téves.

Szombaton Brassó, Prahova, Argeş és Dâmboviţa, majd Szeben és Buzău, hétfőn pedig Hargita, Kovászna és Bákó megyére is kiterjesztették az 56 éves pilóta keresését.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?