Csütörtökön rajtol a SIC Feszt

Csütörtökön rajtol az erdélyi fesztiválok következő államosa, a SIC Feszt – Székelyföldi Szabadegyetem.

A négynapos programsorozat előadásokat, beszélgetéseket, személyes találkozásokat szán a helyi értékek témakörének. Kreatív fiataloknak, a régió hírnevét öregbítő sportolóknak, újszerű vállalkozások bemutatásának, a vidék természeti, tárgyi és szellemi örökségét ápolóinak, új kezdeményezések bemutatásának, a magyar-magyar párbeszédnek kínál fórumot a fesztivál.

Oltean Csongor főszervező elmondta, román-magyar és kárpát-medencei magyar-magyar ifjúsági kerekasztal beszélgetést szerveznek, valamint bemutatják az i2o21 Sepsiszentgyörgy Kulturális Főváros pályázatot. Jelen lesz Lukács Csaba újságíró, aki többek között Tóásó Előd meneküléséről tart előadást.

Az esti koncertek sem maradnak el, idén Children of Distance, Hooligans, Kistehén Tánczenekar, Bagossy Brothers Company a kiemelt fellépők, de számos hazai zenekar is színpadra lép. Az idei Sic Feszt hivatalos söre az Igazi Csíki Sör.

Grüman Róbert, a Háromszéki Területi RMDSZ ügyvezető elnöke elmondta, az RMDSZ kiemelten támogatja a SIC Feszt-et ebben az évben is. A jövő évben esedékes választásokról is beszélgetnek majd, mindhárom magyar párt képviselőit meghívták az eseményre: Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke, Brassai Zsombor, az RMDSZ Maros Megyei Szervezetének elnöke, Bíró Zsolt, a Magyar Polgári Párt elnöke és Bedő Zoltán, az EMNP háromszéki megyei tanácsosa fogják boncolgatni az összefogás lehetőségét.

"A másik fontos mozzanat, amit a SIC Fesztivál biztosít, a HÁRIT és az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete közti önkormányzati választásokra vonatkozó megállapodás megújítása, mely értelmében fiataloknak lehetősége nyílik RMDSZ listáján a választásokon részt venni" – mondta el Grüman Róbert.

További infók, képek, a teljes program megtalálható a www.facebook.com/sicfeszt oldalon.

A szervezők két nap ingyen buszjáratokkal is segítik az érdeklődők kijutását. Csütörtökön 7-én Sepsiszentgyörgyről, a Multitrans udvaráról (Lidó bár mellett, Császár Bálint út, 6-os szám alól) indulnak járatok 18:00 és 20:00 órakor Csomakőrösre. Visszajárat nincsen aznap. Pénteken, 8-án pedig 16:00, 18:00, 20:00 órakor indulnak az autóbuszok, vissza Csomakőrösről pedig éjjel 12 órakor.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?